Den nya IDEAL skördetröskan från Massey Ferguson har tilldelats utmärkelsen ‘Red Dot: Best of the Best’ i kategorin kommersiella fordon av Red Dot Design Award: Product Design 2018.  Över 6300 produkter från 59 länder deltog i detta års Red Dot-tävling. Alla produkter bedömdes individuellt av en internationell jury, bestående av 40 oberoende professionella industridesigners. Den nyligen utvecklade IDEAL från Massey Ferguson är en ”game-changer” på tröskmarknaden. Den kombinerar banbrytande design med det allra senaste inom teknik för kommunikation, vilket öppnar upp helt nya gränser inom trösktekniken för lantbrukare runt om i världen. Juryn gav denna nya generation av skördetröskor sitt erkännande för dess högkvalitativa och banbrytande design, samt lovordade MF IDEAL’s innovativa funktioner och dess unika och eleganta grafitfärg.

Red Dot Award: Product Design representerar en av de mest förnäma utmärkelser för design och innovation. MF IDEAL lyckades imponera på juryn för denna prestigefyllda tävling, vilket gjorde den till klar favorit bland andra produkter inom andra sektorer och industrigrenar.”Sedan lanseringen har IDEAL från Massey Ferguson fortsatt skördat stor framgång”, säger Francesco Quaranta, Vice-President Sales, Marketing och Product Management Massey Ferguson, Europe and the Middle East. “Vid den tyska utsällningen Agritechnica 2017, belönades IDEAL med flera utmärkelser – DLG Silver Medal for Innovation, utnämndes till Machine of the Year 2018 och vann Public Vote Award. Red Dot Award: Product Design 2018 ‘Best of the Best’ är ytterligare en viktig milstolpe som stärker framgången för MF’s moderbolag AGCO i att erbjuda nyskapande design och framstående innovation.”

IDEAL från Massey Ferguson är en helt ny serie högkapacitetströskor, utvecklad direkt efter krav från lantbrukare och förare runt om i världen. Denna tröskserie sätter en ny nivå på fälteffektivitet och omfattar tre modeller från 451 till 647 hk, helt inriktad på att leverera betydande vinster gällande produktivitet och kapacitet.

”Med den idag största spannmålstanken tillgänglig på den europeiska marknaden, den snabbaste tömningshastigheten och de största tröskytorna*, är det fantastiskt och se ytterligare erkännande på hög nivå, för de exceptionella nya funktionerna hos IDEAL från Massey Ferguson”, kommenterar Francesco. ”IDEAL erbjuder full uppkoppling, fullständigt automatiserad tröskjustering via IDEALharvest™ och visualisering av materialflödet genom maskinen i realtid. Tröskans ”hjärta” är ett mycket effektivt rotortrösksystem helt utvecklat av AGCO. Detta system är framtaget för att ge hög kvalitet på slutvara och halm, effektiv materialhantering, lågt effektbehov, och hög kapacitet i en mängd olika skördeförhållanden.” ”Vi är stolta att ta emot så många betydelsefulla utmärkelser för tröskserien IDEAL från Massey Ferguson”, tillägger han. ”Men nu ser vi fram emot den mest eftertraktade utmärkelsen inom vår industrigren – framgångsrika kunder som väljer IDEAL för en företagsmässigt vinstgivande skörd”.

Ceremonin, Red Dot award, kommer att äga rum på Aalto Theatre i Essen, Tyskland, den 9:e juli.

*Baserat på jämförande data, visat på konkurrerande varumärkens webbsidor per den 8:e augusti 2017