Massey Ferguson, ett världstäckande varumärke från AGCO (NYSE:AGCO), utökar alternativen för sin banbrytande traktorserie MF 5700 Global med den renommerade Dyna-4-transmission, som nu finns tillgänglig till de fyrcylindriga modellerna MF 5710 och MF 5711.Till dessa 100 hk och 110 hk Dyna-4-modeller kommer även hyttfjädring finnas tillgängligt som ett tillval. Dessa nya tillskott, vilka gör sin debut på Techagro 18 i Brno, Tjeckien, den 8:e – 12:e April 2018, ansluter sig till de trecylindriga Global-modellerna MF 5708 och MF 5709, som introducerades på Agritechnica 2017.

Till dessa 100 hk och 110 hk Dyna-4-modeller kommer även hyttfjädring finnas tillgängligt som ett tillval. Dessa nya tillskott, vilka gör sin debut på Techagro 18 i Brno, Tjeckien, den 8:e – 12:e April 2018, ansluter sig till de trecylindriga Global-modellerna MF 5708 och MF 5709, som introducerades på Agritechnica 2017.Utrustade med den nya prestandahöjande Dyna-4-transmissionen och tillvalet hyttfjädring, erbjuder nu MF 5700 Global-serien fler valmöjligheter och en högre specifikationsnivå för dem som letar efter en modern, robust och slitstark traktor. Dessa senaste tillskott breddar Massey Ferguson:s Global-serie, vilken nu ger kunder en ännu större valmöjlighet av antingen kopplingsfri manövrering med Dyna-4-transmissionen, eller enkel manövrering med den befintliga och mycket moderna 12×12 mekaniska transmissionen.

Utrustade med Dyna-4-transmissionen, kommer de nya traktorerna MF 5710 och MF 5711 att tilltala ett stort antal lantbrukare som letar efter extra prestanda och mångsidighet – speciellt gällande fältarbete”, säger Francesco Quaranta, Vice-President Sales, Marketing & Product Management MF EME” De nya funktionerna, tillsammans med det nyligen introducerade tillvalet Visio Roof, utökar ytterligare dessa modellers lastaregenskaper. Och, den välrenommerade Dyna-4-transmissonen, med fyra kopplingsfria steg, adderar klassledande manövrering till dessa, robusta och kostnadseffektiva ”arbetshästar”.” 

MF 5700 Global-serien med tre och fyra cylindrar

Teknisk specifikation

Modell

MF 5708 MF 5709 MF 5710 MF 5711

Motoreffekt

85 hk 95 hk 100 hk

110 hk

Motor

AGCO Power

 

3 cyl./3,3 liter

4 cyl./4,4 liter

Transmissions- alternativ

Dyna-4 16/16 semi-powershift

12 x 12 synkroniserad : standard

NYTT: Dyna-4 16/16 semi-powershift : tillval

Hyttfjädring

tillval på båda modellerna

NYTT: tillval på Dyna-4-modellerna

Lyftkapacitet 4,3 ton 4,3 ton 4,3 ton

4,3 ton

  • Välrenommerade Dyna-4-transmission, fyrstegad semi-powershift-transmission med T-handtag och Power Control-manövrering tillgänglig som standard på modellerna med 85 hk och 95 hk, och nu som tillval på modellerna med 100 hk och 110 hk
  • Transmission med ”Brake to neutral” och ”AutoDrive” som tillval
  • Väl beprövad hyttfjädring som tillval på alla Dyna-4-traktorer

 

Extra användarvänlighet för okomplicerade traktorer

Tillägget av den välrenommerade Dyna-4 semi-powershift transmissionen, liksom tillvalet hyttfjädring för hög förarkomfort på de nya modellerna med 100 hk och 110 hk i Massey Ferguson:s MF 5700 Global-serie, stärker ytterligare denna mångsidiga traktorseries moderna och okomplicerade konstruktion.Dyna-4-transmissionen som tillverkas i Massey Ferguson:s prisbelönta fabrik i Beauvais, Frankrike, kompletterar den manuella transmission 12×12, som hittills varit det enda alternativet för MF 5710 och MF 5711 i Global-serien. Konstruerade på det robusta MF 5700-chassiet, som ger 4,3 tons lyftkapacitet, är dessa kostnadseffektiva traktorer, utrustade med Dyna-4-transmission, utmärkta för en omfattande mängd fält- och transportarbete. De kommer utrustade med en mängd moderna funktioner, inklusive användarvänliga hydraulreglage, vilket gör dem idealiskt lämpade för lastararbete.

Välrenommerad Dyna-4-transmission

Den välrenommerade och väl beprövade Dyna-4-transmissionen ger ytterligare en dimension till den redan mångsidiga MF 5700 Global-serien.
Dyna-4 är en högeffektiv transmission som ger klassledande, användarvänlig och bekväm manövrering av de 16 växlarna framåt och de 16 växlarna bakåt med fyra Dynashift-steg (powershift) i fyra grupper. En krypväxel finns som tillval.
Med fyra kopplingsfria Dynashift-steg inom varje grupp, ger Dyna-4 ultimat användarvänlighet med det till vänster om ratten placerade Power Control-reglaget och det konsolmonterade T-handtaget. Utöver okomplicerad, kopplingsfri växling, kan Dyna-4 även utrustas med det sofistikerade tillvalet AutoDrive. I ”automatikläget” sköts växlingen automatiskt, i förhållande till motorbelastning och hastighet. Förutom användarvänlighet, ger automatikläget bästa växel för hög prestanda och låg bränsleförbrukning.

Brake-to-neutral
Till Dyna-4 kan även den praktiska tillvalsfunktionen ”brake-to-neutral” väljas. Denna utmärkta funktion förbättrar och underlättar lastararbeten avsevärt. Aktivering av denna funktion sker via en brytare från förarplats, vilken då sätter transmissionen i neutral när bromspedalen trycks ned och därmed behöver föraren endast använda en pedal.

 Hyttfjädring för hög förarkomfort
En ny hyttfjädring finns som tillval, vilken betydligt höjer förarkomforten på MF 5700 Dyna-4-modellerna.
Det helt mekaniska systemet använder två gummiblock för att supporta hytten i fram och ett par fjäderassisterade stötdämpare monterade i de två bakre hörnen. Det mekaniska systemet kräver ingen insats från föraren eftersom dämpningen är inställd mot förutbestämda nivåer via stötdämparna och fjädrarna.