I samband med årets Borgeby Fältdagar introducerade MF-Import det tjeckiska varumärket Bednar i sin portfolio. Bednar, tillverkare av jordbearbetnignsmaskiner, är inte ett helt nytt namn i Sverige, men hittills har företaget endast sålt en produkt från sitt stora sortiment på marknaden nämligen Mulcher.

Med lanseringen på Borgeby Fältdagar introducerar MF-Import hela jordbearbetningssortimentent från Bednar. Från stubbhantering och sådd till gödningsmaskiner och under mässans dagar visades totalt 7 Bednar-maskiner av alla slag och storlekar i MF-imports monter.

Att MF-Import väljer Borgeby Fältdagar för lansering av Bednar är ingen slump. Mässan, är med sina 20 000 besökare Sveriges största och samlar lantbrukare från flera delar av Sverige på en och samma arena. Något som innebar att flera intressenter hade möjlighet att bekanta sig med varumärket och dess redskap med hjälp av experter från MF-Import.

Beprövade redskap för den svenska marknaden
Även om den officiella lanseringen av Bednar skedde på Borgeby Fältdagar, är redskapen redan igång och arbetar i den svenska jorden. Redan under hösten 2018 och våren 2019 har redskapen levererats till MF Import för att testköras på utvalda gårdar och kunder för att säkerställa kundnöjdheten. De modeller som har testkörts är SwifterDiscs, Swifters och Omega 00_FL-kombi såmaskin.

Och med på pre-eventet på kvällen innan Borgeby Fältdagar körde igång fanns jordbrukare som berättade om sin erfarenhet av redskapen. Och de var nöjda röster som höjdes.

– Jag har inte sett ett redskap som bättre kan förbereda såsäsongen för sockerbetor.

Under kvällen fanns förutom utvalda kunder även ledarna från MF Import och Bednar på plats i form av Roger Wahlberg, och  Jan Bednar, från Bednar.

Därefter hölls produktdemonstrationer av MF-Imports experter där Erik Helgessson och Magnus Ramberg presenterade varje maskin i montern. Efter genomgången av maskinerna och redskapen fortsatt kvällen med god mat och intressanta maskindiskussioner. En lyckad kväll som resulterade i flera bokade demokörningar.