Massey Ferguson, ett världstäckande varumärke från AGCO (NYSE:AGCO) är glad över att få ett finalistpris för sin 95 hk, MF 3709 AL i kategorin Tractor of the Year 2020 ’Best of Specialised’, vid en speciell ceremoni på mässan Agritechnica, Hannover, Tyskland den 10:e november.

“Vi är alltid hedrade när en av våra traktorer nomineras till finalen i detta prestigefyllda pris. Detta beror på att nomineringen kommer från en jury med 25 teknikjournalister från hela Europa. Vi är smickrade av att dessa experter, som ser varje innovation gällande lantbruksmaskiner, har bedömt att MF 3709 AL är värd att bli nominerad för en sådan utmärkelse, säger Thierry Lhotte, vice president och verkställande direktör, Massey Ferguson Europe & Middle East

En mångsidig specialist
Med sina 95 hk är MF 3709 AL störst i den tre modeller starka MF 3700 AL-serien, vilken är konstruerad specifikt för att kombinera stabilitet och komfort med en hög specifikation för dem som arbetar i sluttande och utmanande terräng, ute i fältet eller runt gårdsplanen. MF 3700 AL-serien är också perfekt för arbete i stora vinodlingar såväl som vid skogsarbete, eller arbete inom kommun och vid rekreationsområden.

Traktorerna är utrustade enligt Massey Fergusons höga specifikation ”Efficient” för specialtraktor, vilket inkluderar större hydraulflöde, unik elektronisk multifunktionsjoystick och elektroniskt manövrerad trepunktslyft och hydraulventiler.

Den rymliga och bekväma hytten är 1,4 m vid och finns tillgänglig i två format för att passa alla uppgifter. På standardversionen med plant golv mäter hyttens högsta punkt 2,53 m, men detta kan reduceras till bara 2,44 m med lågprofilshytt och däcksvalet 420/85 R30.

Alla MF 3700 AL-modeller drivs av en okomplicerad 3,4-liters fyrcylindrig motor som inte kräver någon AdBlue. Beroende på modell genererar detta 75 hk, 85 hk och 95 hk på MF 3709 AL.

Massey Fergusons branschledande 24/12 PowerShuttle-transmission, utrustad med SpeedShift – en tvåväxlad powershift – är standard på alla modeller. Detta ger åtta kopplingsfria steg i tre grupper, som enkelt växlas med knappar på växelspaken.

Den unika multifunktionsjoysticken ger också omfattande kontroll av transmission och hydraulik. Joysticken är monterad på den högra konsolen och manövrerar frontlyften, hydraulventilerna och transmissionsfunktioner inklusive fram/back, powershiftstegen och en knapp för frikoppling.

MF 3700 AL-seriens robusta chassi och 3 tons lyftkapacitet, elektroniskt manövrerade trepunktslyft ger traktorserien hög fältprestanda. Ett kraftuttag med 540/540E är standard, och ett antal tillval gör den lämpligt att driva en mängd olika redskap, inklusive de som kräver ett drivhjulsberoende kraftuttag.

Med ett maximalt flöde på 95 liter/min avsedd för yttre hydrauliken finns det massor av hydraulkapacitet för att manövrera en frontlastare och de modernaste redskapen. Två elektrohydrauliska hydraulventiler är standard medan det finns ett alternativ för upp till fyra, inklusive främre och mittmonterade hydrauluttag.